US Open: Cibulková v 3. kole proti Vinciovej: "Nepríjemná hráčka"

31.08.2012 Celý región

New York 30. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka trénera Petra Miklušičáka si v druhom kole ako nasadená trinástka poradila so Srbkou Bojanou Jovanovskou za 1:58 h v dvoch setoch 7:6 (3) a 7:6 (3). V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti Talianke Roberte Vinciovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 2:3. Cibulková má v New Yorku už istú prémiu 65.000 USD a 160 bodov do svetového rebríčka WTA, jej doterajším maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2010.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Jovanovskou, keď v šiestom geme po dvoch winneroch prelomila podanie Srbky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 5:2. Jovanovská nezložila zbrane, vďaka agresívnej hre vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom však mala navrch Cibulková. Víťazka turnaja WTA v Carlsbade premenila za stavu 6:3 po skvelom bekhendovom longlajne z ťažkej pozícii v rohu kurtu hneď prvý setbal.

V druhom dejstve sa Cibulková po brejku v šiestom geme ujala vedenia 4:2 a za stavu 5:4 podávala na víťazstvo v zápase. Jovanovská však otočila na 6:5 a tak rozhodnutie opäť padlo až v tajbrejku. V ňom premenila slovenská jednotka za stavu 6:3 v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Jovanovskou na 2:0 vo svoj prospech. Vlani ju zdolala v troch setoch v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v bratislavskom NTC. Aj štvrtkový zápas mal špecifický náboj, Srbsko a Slovensko totiž vo februári 2013 v prestížnej tímovej súťaži opäť nastúpia proti sebe, tentokrát v 1. kole svetovej skupiny.

Cibulková po víťazstve nad Jovanovskou netajila spokojnosť. "V rozhodujúcich momentoch som bola dnes psychicky veľmi odolná. Oba tajbrejky som zvládla na jednotku. Súperka v prvom i druhom sete zmazala manko brejku a vyrovnala. Dôležité bolo, že som sa nepoložila a aktívnou hrou som napokon slávila úspech. Pokiaľ ide o moju hru, bol to taký stred. Niekedy to vyzeralo, ako keby na kurte boli dve Dominiky. Keď som hrala po lajnách, získavala som fiftíny, no akonáhle som znervóznela a prestala diktovať tempo, súperka sa chytila. Teší ma, že som to napokon zvládla," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami, ktorá proti Vinciovej očakáva ťažký zápas. "Roberta je veľmi nepríjemná hráčka. Vyhrala teraz turnaj, je skúsená. Snaží sa súperky rozhodiť tým, že hrá slajzované údery. Má dobrý servis a často chodí na sieť. Verím však, že s trénerom Miklušičákom na ňu ušijeme účinnú taktiku."

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (13-SR) - Bojana Jovanovská (Srb.) 7:6 (3), 7:6 (3)
 

Vyberte región